‘Preventie wordt heel belangrijk voor verzekeringssector’

Sonja Rottiers, CFO en Chief Data Officer bij verzekeraar AXA Belgium, is te gast bij Z-Talk Goossens. Ze vertelt welke mogelijkheden big data brengen voor de verzekeringssector.

“Wij hebben onlangs Telematics gelanceerd voor de jonge bestuurder. Als die zich verantwoord zal gedragen op de weg, krijgt hij een meer betaalbare premie. En daar willen we uiteindelijk naartoe: een interessantere premie voor de klant, maar gekoppeld aan een inspanning. En zo maken we ook de wegen veiliger,” zegt Rottiers.

Aan een verzekering wordt op die manier een hele dienstverlening gekoppeld, dus heel goedkoop zal het nooit worden. “We kunnen er bijvoorbeeld voor waarschuwen dat er een storm op komst is en dat men dus best zijn tuinmeubels binnen zet. Of we kunnen klanten laten weten dat ze nog geen reisverzekering hebben, als ze uit een vliegtuig stappen,” aldus Rottiers. Dat betekent ook dat als we de raad van de verzekeraar niet opvolgen we ook gepenaliseerd kunnen worden. “Het is inderdaad een mes dat aan twee kanten snijdt. Het moet een win-win zijn voor beide.”

Z-Talk Goossens met Sonja Rottiers vanaf zaterdag 11 uur op Kanaal Z.

Bron: Trends/Knack
2018-03-07T16:33:40+01:00
Go to Top